Länk till startsidan för Fagersta

Fagersta.se

Öppna mobilmenyn

Kommunstyrelsen säger ja till nytt trygghetsboende i Fagersta

2021-06-01

Kommunstyrelsen i Fagersta ställer sig positiva till uppförandet nytt trygghetsboende i kommunen och frågan ska avgöras i kommunfullmäktige den 14 juni 2021. Trygghetsboendet planeras att byggas i centrala Fagersta med upplåtelseformen Kooperativ Hyresrättsförening och genomförs i samarbete med Riksbyggen. Preliminärt kan inflyttning ske under år 2023.

Vänner som spelar bridge

– Intresset för ett nytt Trygghetsboende är stort, närmare 400 personer har redan anmält intresse i den enkät som tidigare skickats ut. Tillsammans med Riksbyggen har vi tagit fram ett beslutsunderlag för byggandet av ett nytt Trygghetsboende. Under lång tid har det efterfrågats centralt belägna flerbostadshus för äldre och vi är därför glada över att kunna gå till kommunfullmäktige med ett gediget förslag om ett nytt trygghetsboende, säger Marino Wallsten, kommunalråd i Fagersta kommun.

Trygghetsboendet vänder sig till personer som är 65+ och planeras att få 47 lägenheter.

Trygghetsboendet planeras att byggas i centrala Fagersta, öster om Coops parkering och Vårdboendet Malmen. Lägenheterna byggs i olika storlekar, från 1-3 rum och kök med inglasade balkonger. I boendet kommer det att finnas en gemensamhetslokal och en trevlig utemiljö för att underlätta sociala aktiviteter. Byggstarten är planerad till fjärde kvartalet 2021.

– Genom byggandet av Trygghetsboende kan det frigöras många villor som unga familjer kan flytta till, vilket är viktigt för kommunens fortsatta utveckling, säger Marino Wallsten

Nästa steg i processen är att utifrån det underlag som tagits fram ta beslut i kommunfullmäktige.