Länk till startsidan för Fagersta

Fagersta.se

Öppna mobilmenyn

Kommunen informerar

2021-04-23

Här följer ett urval av de ärenden som behandlades på kommunstyrelsens arbetsutskotts sammanträde den 22 april 2021. Protokollet kan läsas på hemsidan under Organisation & styrning/Möten, handlingar och protokoll efter att det justerats.

Inhägnad idrottsplats med grönt konstgräs.

Näridrottsplats till Västanfors

Kommunen har två utomhusanläggningar för spontanidrott, så kallade näridrottsplatser. Den ena finns i Kolarbyn och den andra i Meling/Paradiset. Norra Västmanlands Kommunalteknikförbund ombeds nu att ta fram förslag på placering och utformning av en näridrottsplats i Västanfors. I första hand på den gamla tennisbanan i asfalt nedanför Solliden och i andra hand på grusplanen intill Uggelbo.

Anläggning av parkeringsplatser

Fagersta kommun är överens med Outokumpu om ett tioårigt arrendeavtal gällande mark för parkering. Inför flytten till Brukskontoret och Norra Station anläggs omkring 100 ytterligare parkeringsplatser längs riksväg 68 för såväl personal som besökare, utöver de parkeringar som finns intill fastigheterna redan idag. Ärendet behandlas slutligen i kommunfullmäktige.

Demokratin 100 år

År 2021 är det 100 år sedan både kvinnor och män för första gången fick rösta i val till riksdagen. Under år 2020 och år 2021 genomför regeringen därför en nationell kraftsamling "Demokratin 100 år - samling för en stark demokrati”. Fagersta kommun kommer att delta i initiativet, vilket innebär att kommunen under året kommer att genomföra riktade insatser i syfte att fler får en god kunskap och medvetenhet om det demokratiska systemet, arbeta för att fler deltar aktivt och står upp för demokratin, och bidra till ett samtalsklimat som kännetecknas av öppenhet och respekt.