Länk till startsidan för Fagersta

Fagersta.se

Öppna mobilmenyn

Är du intresserad av en lägenhet i vårt nya trygghetsboende?

2021-02-25

Mellan Malmen och Ejalunden i centrala Fagersta, där det är behändigt nära till det mesta, planerar Fagersta kommun och Riksbyggen ett modernt trygghetsboende för dig som är över 65 år.

Snöklädda vägar och nakna träd.

Här kommer trygghetsboendet att ligga.

Huset kommer att ligga fint, med vackra träd och uppvuxen grönska runtomkring, ett par minuters promenad från all service. Runt hörnet finns bank, affärer, apotek, gym och systembolag. Här bor man bra, nära naturen och trevliga människor.

Vill du bo så här?

Vi tänker oss att lägenheterna blir ettor till treor som passar för 1–2 personer. Alla lägenheter har ordentligt utrustat kök och generöst badrum med tvättmaskin och torktumlare. Huset får en gemensam lokal för aktiviteter som ger dig möjlighet till ett bekvämt och socialt rikt liv. Att en bovärd finns på plats under delar av dagen ökar gemenskapen mellan dem som bor i huset.

Vi vet att det finns många äldre personer som är för friska för att flytta in på traditionella äldreboenden. Som vill leva ett aktivt liv och göra roligare saker än att ta hand om hus och trädgård. Då är det här ett bra alternativ.

Anmäl ditt intresse

Trygghetsboendet uppförs i form av en kooperativ hyresrätt vilket ger dig som flyttar in stora fördelar. Du får en tillgänglig och bekväm lägenhet med hög standard utan att behöva satsa något eget kapital – insatsen är blygsamma 100 kronor. Dessutom ger den kooperativa hyresrätten dig inflytande över ditt boende.

För att välja ett trygghetsboende måste minst en person i hushållet ha fyllt 65 år vid inflytt.
Planeringen är i full gång och vi vill redan nu undersöka hur många som skulle vilja bo så här. Om du anmäler ditt intresse redan nu får du chansen att vara med från början. Din intresseanmälan är inte bindande. Svara på vår intresseanmälan så får du mer information under sommaren. Vi kommer att genomföra planerna om tillräckligt många är positivt inställda.

Läs mer och anmäl intresse