Länk till startsidan för Fagersta

Fagersta.se

Öppna mobilmenyn

Lediga tjänster

Som arbetsgivare vill vi att du som arbetar hos oss ska trivas och utvecklas och känna dig stolt över att ha ett jobb som gör skillnad i människors vardag.

Arbetsterapeut

Arbetsform

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning: Heltid

Tillträde: Enligt överenskommelse

Löneform: Månadsavlönad

Antal lediga befattningar: 1

Sysselsättningsgrad: 100%

Ort: Fagersta

Län: Västmanlands län

Land: Sverige

Referensnummer: 2023/22

Kontaktperson(er)

Sista ansökningsdatum:

2023-04-02

Ansök nu

Socialförvaltningen, Vård och omsorg, Hälso- och sjukvårdsgruppen

Fagersta ligger i norra Västmanland. Kommunen har en god utveckling och ekonomi, bland annat tack vare en omfattande samverkan med närliggande kommuner. Det geografiska läget är mycket bra med närhet till ett stort befolkningsområde. I kommunen är vi idag cirka 13 300 invånare.

Välkommen till ett meningsfullt arbete och en arbetsplats där vi samarbetar för dem vi är till för utifrån kommunens gemensamma värdegrund; samarbete, trygghet, ansvar, respekt - STAR.

Hos oss har du möjlighet till bland annat friskvårdsbidrag och frikort till simhall, gym och utomhusbad.

Om arbetsplatsen – det här är vi!

I Sverige pågår en omställning mot Nära vård. Nära vård är en hälso- och sjukvård med primärvården som bas där regionen och kommunerna samspelar och tydligt utgår från individens behov. Detta innebär att vård och omsorg inom Fagersta kommun nu utvecklar sitt uppdrag inom hälso- och sjukvårdsgruppen. Kommunens rehabteam arbetar inom olika arbetsområden i särskilt boende, korttidsenhet, trygg hemgång, hemsjukvård, LSS, psykiatri och hembesök i ordinärt boende.

Ditt uppdrag

Vill du vara med på Fagersta kommuns resa mot Nära vård?

Arbetet innebär att skapa en meningsfull vardag för våra Fagerstabor utifrån den enskildes behov genom att arbeta förbyggande och långsiktigt. Uppdraget innebär att du arbetar i team med olika yrkesprofessioner och i ett nära samarbete med vårdpersonalen och kollegor i hälso- och sjukvårdsgruppen.

Du har ett nära samarbete med dina kollegor i rehabteamet som består av fysioterapeuter, arbetsterapeuter och rehab assistent. Arbetet innebär också att man är flexibel och samverkar med kollegor i arbetsgruppen och täcker upp för varandra vid behov.

I uppdraget innebär även att vara en del i planeringen av trygg hemgång, samverka med kommunens koordinator, regionens vårdsamordnare och utskrivningssamordnare
Arbetet som arbetsterapeut inom kommunen är omväxlande, utmanande och mycket fritt då du själv fördelar arbetet efter de behov som uppstår. Arbetet innebär bland annat förskrivning av hjälpmedel, intyg för bostadsanpassning och träning i aktivitetsutförande.

Du handleder, utbildar och delegerar kontinuerligt arbetsuppgifter till rehab ombud och vårdpersonal för att erbjuda en god vård till våra Fagerstabor.
Arbetet är förlagt på dagtid. I samband med att du börjar din anställning har vi tagit fram ett introduktionsprogram som du får ta del av.

Dina kvalifikationer och meriter

Vi söker dig som är legitimerad arbetsterapeut.

För tjänsten krävs B-körkort.


Vi söker följande personliga egenskaper hos dig:
Självgående, relationsskapande, serviceinriktad, tydlig, beslutsam,
strukturerad och kvalitetsmedveten.

För anställning krävs uppvisande av utdrag från Polisens belastningsregister.

Vi eftersträvar en god åldersspridning och ser positivt på sökande ur alla åldrar. Vi strävar även efter att vara en arbetsplats som speglar samhällets mångfald.

Vi har gjort våra val av annonskanaler och vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.