SÖK PÅ SIDAN

Kontakta fagersta kommun

Postadress:
Fagersta kommun
737 80 Fagersta

Telefon:

0223-440 00

Fax:

0223-171 01

Öppettider:

7.30-12.00 och 13.00-16.00

Besök oss:

Norbergsvägen 19 
737 80 ­Fagersta

Vandra längs Bruksleden

Bruksleden är en vandringsled som sträcker sig från Västerås i söder till Malingsbo i nordväst och Avesta i nordost. Kartor kan hämtas på deras hemsida, se länk längst ner på sidan.

Totalt finns det cirka 50 mil markerade vandringsstigar i Mälarbygdens och Bergslagens vackra och omväxlande natur. Leden är lagd så att man ska kunna få en uppfattning om människors kultur och liv under de tusentals år människan bebott dessa trakter.

I Fagersta passerar Bruksleden bland annat Högbyn, Fagerstas högsta punkt, 241 meter över havet och Trummelsberg, som är en gammal bruksplats med rester av kolhus och rostugn.
Via Landsberget når man näst högsta punkten i Fagersta, 217 meter över havet. Här finns en utsiktsplats där vyn sträcker sig flera mil över sjön Åmänningen. Notera att det gamla luftbevakningstornet på toppen av Landsberget är avstängt och går ej att klättra upp i.

Önskar du vandra en bit längs Bruksleden finns en runda på cirka 16 kilometer då du passerar bland annat Trummelsberg och Landsberget. Skyltar för denna led finns i Trummelsberg samt vid Bruksledens passage vid övre parkering, Landsberget. Etappkartor finns även på www.bruksleden.se

Klicka på bilden för större format/utskift

En del av bruksleden

Vattenkällor finns på några ställen längs leden, ofta i anslutning till rastplatserna. Ansvariga för Bruksleden kontrollerar inte vattenkvaliteten i dessa källor. Därför är de inte utmärkta på kartorna och det rekommenderas att du bär med dig eget vatten.

Besök www.bruksleden.se för mer information om alla de olika etapperna. På Naturkartan.se finns även en digitalkarta med markerade etapper.

Senast ändrad: 2020-09-28

Scrolla upp