SÖK PÅ SIDAN

Kontakta fagersta kommun

Postadress:
Fagersta kommun
737 80 Fagersta

Telefon:

0223-440 00

Fax:

0223-171 01

Öppettider:

7.30-12.00 och 13.00-16.00

Besök oss:

Norbergsvägen 19 
737 80 ­Fagersta

nyhet

Midsommarstänger och parkour

Vårens sista Morgonsoffa var välbesökt. Isabella Carlsson, näringslivsutvecklare, hälsade alla välkomna och fick sedan en uppgift. Hon och Tobias Back, förenings- och näringslivsutvecklare i Norbergs kommun och ansvarig för deras Morgonsoffa, skulle tillverka varsin midsommarstång.

Därefter fick kommunalråd Marino Wallsten berätta om vår nyinvigda parkourpark, som ligger på Norrbyvägen bredvid skateparken.

Först i soffan var månadens samarbetspartner Företagarna Norra Västmanland och Deborah Sundell från deras styrelse. Deborah berättade att de är många nya i styrelsen och att de fått en riktig nystart. Julia Rosqvist frågar varför man ska bli medlem i Företagarna och Deborah berättar om deras enorma nätverk som man får ta del av, och all den kunskap och praktiska hjälp man kan få.

- Det finns en styrka i att känna att man inte är ensam, säger Deborah. Tillsammans är vi flera och kan hjälpas åt.

Företagarna bjuder även in till föreläsningar och andra aktiviteter. Intresserad? Här kan du läsa mer.

Ett trevligt inhopp i soffan kom från Handelskammaren Mälardalen, som passade på att berätta om deras Stora Näringslivsdagen den 24 september, som i år går av stapeln för femte året. Dagen är ett perfekt tillfälle att skapa nya kontakter och att mötas. Årets tema är Hållbarhet, men även digitalisering och ledarskap.

Ove Jansson kom från Nyanlänt företagande, för att berätta om sin verksamhet. Deras mål är att få nyanlända att starta företag, eller ta över ett företag genom det så kallade ägar/generationsskiftesprojektet. Projektet går ut på att ta fram en metod för att underlätta ägar/generationsskiften i alla de små företag som inte tror sig ha ett liv efter att ägaren slutar. Ove Jansson passar på att skicka ut en efterlysning, om det finns någon som står inför ett beslut om att eventuellt behöva lägga ner sin verksamhet för att man själv inte kan driva den längre, ta kontakt med projektet för ett förutsättnignslöst möte. Här når du dom.

Efter att Julia Rosqvist kollat till hur det går med midsommarstängerna, passade VB Energi på att berätta om sin fototävling på temat hållbarhet. Första pris är en elcykel, kolla in tävlingen här.

Med energi och gläjde tog inog sedan Caroline Eyzop och LInda Falkeström soffan. De kom för att berätta om projektet Framtidens Företagare. De erbjuder ungdomar att testa att tjäna pengar på det de tycker är roligt på sommaren. Att utveckla en affärsidé med proffs. Sommaren inleds med den obligatoriska grundkursen FF Entré där ungdomarna får lära sig mer om hur företag funkar och hur lätt det faktiskt är att tjäna pengar på det man brinner för OM man jobbar tillräckligt hårt. Från denna kurs ansöker de sedan om att få delta på sommarlovet. Grundkursen går av stapeln denna vecka, och Linda Falkeström är handledare i Fagersta (med i projektet är även Norberg, Skinnskatteberg, Sala, Köping, Arboga, Kungsör, Surahammar och Hallstahammar) och efterlyser fler mentorer till projektet, om du tycker att det låter spännande och vill vet merkan du höra av dig hit.

Caroline Eyzop var själv med i projektet för ett par år sedan. Hon växte som människa, började tro på sig själv och fick wett helt nytt självförtroende, så hon tycler att projektet är fantastiskt och hoppas att många tar chansen och provar.

Från Jem och fix kom sedan butikschef Robert Wärn. Robert berättade att det har varit en hel del att göra, men att det har varit väldigt roligt. Butiken öppnade i april och det har varit full fart från början, med långa köer och många kunder. Nu rullar det på, och enligt Robert lär han sig nåt nytt varje dag.

Morgonsoffan börjar lida mot sitt slut, och Julia Rosqvist tar en sista titt på midsommarstängerna som sedan lottas ut till två lyckliga vinnare i publiken.

Isabella Carlsson avslutar Morgonsoffan genom att tacka alla samarbetspartners och önska alla en riktigt glad sommar!

Nästa Morgonsoffa är i Frida Hansdotter Arena i Norberg torsdagen den 5 september. Varmt välkomna!

Scrolla upp