SÖK PÅ SIDAN

Kontakta fagersta kommun

Postadress:
Fagersta kommun
737 80 Fagersta

Telefon:

0223-440 00

Fax:

0223-171 01

Öppettider:

7.30-12.00 och 13.00-16.00

Besök oss:

Norbergsvägen 19 
737 80 ­Fagersta

Föreläsning om empatitrötthet

empati

Individ- och familjeomsorgen i Fagersta kommun bjuder in till Rädda barnens föreläsning om empatitrötthet, torsdagen den 12 november klockan 09.00-12.00. Föreläsningen är kostnadsfri och sker digitalt via Zoom.

Länk till föreläsningen och mer information om uppkopplingen kommer att skickas via e-post till dig som anmäler dig till föreläsningen.

händer som symboliserar kärlek

Empatitrötthet - Förstå fenomenet, vad det innebär och hur det kan förebyggas

Att arbeta med barn och unga i utsatta livssituationer känns ofta meningsfullt och berikande, men kan samtidigt vara tufft och utmanande. Professionella som i det dagliga arbetet möter personer som varit med om svåra påfrestningar kan med tiden beskriva att de börjar känna sig utmattade, likgiltiga och att de börjar tvivla på att deras viktiga arbete faktiskt gör skillnad.

Föreläsningen förklarar begreppet empatitrötthet och belyser hur viktiga vuxna kan påverkas av att möta barn och unga som har varit med om svåra påfrestningar och trauma. Viktiga vuxna kallar vi dem som finns nära barn och unga i deras vardag och för att de kan göra skillnad i ett barns liv.

Rädda Barnens föreläsning ger dig som deltagare en inblick i det psykologiska fenomenet empatitrötthet. Under föreläsningen ges svar på frågor som; Hur kan viktiga vuxna bevara sin empatiska förmåga för att kunna göra skillnad för barn och unga i utsatta livssituationer?

Läs mer om traumamedveten omsorg (TMO) på www.raddabarnen.se/tmo

Anmälan till föreläsning, senast söndag 25 oktober 2020

Senast ändrad: 2020-09-24

Scrolla upp