SÖK PÅ SIDAN

Kontakta fagersta kommun

Postadress:
Fagersta kommun
737 80 Fagersta

Telefon:

0223-440 00

Fax:

0223-171 01

Öppettider:

7.30-12.00 och 13.00-16.00

Besök oss:

Norbergsvägen 19 
737 80 ­Fagersta

Malmen

Bild på äldreboendet Malmen i Fagersta

Centralt, trivsamt med liv och rörelse
Äldreboendet Malmen ligger centralt och är en knutpunkt för äldreomsorg då många av Fagerstas pensionärer samlas här för att delta i aktiviteter eller äta lunch i restaurangen. Chansen är därför stor att man träffar någon man känner i de många gemensamma lokalerna på bottenplan. 

Här på Malmen har du din egen lägenhet, vilket vi respekterar genom att till exempel alltid knacka på innan vi kliver in. Utanför din dörr finns gemensamma lokaler där vi äter och umgås.

Vår värdegrund
Våra medarbetare jobbar utifrån värdegrunden STAR för att värna om att du ska ha en bra vardag. Du ska alltid kunna förvänta dig ett gott bemötande. Värdegrunden STAR sammanfattas i fyra ord:
- Samarbete
- Trygghet
- Ansvar
- Respekt

Boendet

Lägenheter med stora fönster och inglasad balkong
Malmen består av fyra våningsplan med 17 lägenheter på varje våning. Lägenheterna är trevligt utformade med stora och låga fönster så det är lätt att se ut för den som använder rullstol. De har också inglasad balkong.

Par kan bo tillsammans
Då det finns större lägenheter går det bra för par att bo tillsammans.

Engelska parken precis bredvid
Utanför ligger Engelska parken med fina blommor och bärbuskar. På somrarna brukar vi fika och äta middag där.

Verksamhetens storlek (antal lägenheter)

68

Avdelningar

4

Lägenheterna

 • 1-3 rum, cirka 36-76 kvm
 • Kök
 • Stora badrum med tvättmaskin, torktumlare och värmeslinga
 • Inglasad balkong
 • Vårdsäng
 • Larm
 • Uttag för telefon och tv
 • Fiber
 • Förberett för taklyft

På boendet

 • Gemensamt kök, dagrum och stor inglasad balkong på varje våningsplan
 • Gemensamhetslokaler för aktiviteter
 • Lunchrestaurang
 • Spa-rum med duschrobot
 • Rum för hår- och fotvård
 • Engelska parken

Aktiviteter

Aktiviteterna på våningsplanen utgår alltid ifrån vad du vill hitta på. Våra medarbetare är duktiga på att fånga upp våra boendes intressen och vad de känner för att göra just i stunden. Köken på våningsplanen har höj- och sänkbar bänk så personer som sitter i rullstol kan vara med och laga mat eller baka.

För de som vill ha det lugnt och skönt har vi medarbetare som är utbildade inom taktil massage. Många av våra medarbetare är duktiga på att ge skönhetsvård, t.ex. locka håret eller måla naglarna.

Aktiviteter alla dagar och dans varje onsdagskväll
På entréplanet finns det möjlighet att delta i aktiviteter alla dagar i veckan. Några exempel på aktiviteter är bingo, gudstjänst, sittgymnastik, sång och musik samt dator-café med instruktör. På onsdag kvällar är det dans, där även gäster utifrån är välkomna.

Mat & Dryck

Vi äter tillsammans på våra våningar, om man vill kan man också äta i sin lägenhet. Helgerna uppmärksammar vi genom att duka lite extra fint. Våra medarbetare sitter med under måltiderna som stöd för de som behöver men även för att skapa en trevlig och social stämning.

Frukost, mellanmål och fika gör vi själva i ordning i köken som finns på varje våning. Lunch och middag kommer från Fagersta kommuns centralkök som lagar husmanskost och är anpassad efter äldres behov. Självklart ingår en god efterrätt. Högtider uppmärksammas med en trerätters middag.

Lunchrestaurang
På entréplan finns en lunchrestaurang som är öppen varje dag mellan 09.00-15.00. Där kan man även köpa kaffe med tillbehör.

Fredagsmys
Varannan månad har alla våningsplan på Malmen gemensamt fredagsmys. Då beställer vi smörgåstårta och det finns möjlighet att köpa öl eller vin. Vi spelar musik och har trevligt tillsammans.

Var lagas maten?

Fagersta kommuns centralkök

Vård & Omsorg

Genomförandeplan
Vi upprättar en genomförandeplan som bygger på ditt biståndsbeslut. Den beskriver hur ditt stöd ska utformas utifrån dina behov.

Näransvarig
Du tilldelas en näransvarig som du i första hand kan vända dig till. Den näransvarige ansvarar även för att upprätta en genomförandeplan.

Sjuksköterska
Sjuksköterska är i tjänst dygnet runt och kan bokas via våra medarbetare.

Rehabilitering
Fysio- och arbetsterapeut är i tjänst måndag till fredag och kan bokas via våra medarbetare.

Tandvård
Tandhygienist kommer hit och utför munhälsobedömningar. Behöver du en tandläkare får du besöka en mottagning. Våra medarbetare är utbildade i munhälsa.

Tilläggstjänster
Fotvårdare och frisör besöker oss på Malmen.

Personal

Malmen är bemannat dygnet runt. Majoriteten av våra medarbetare är utbildade undersköterskor, resten är vårdbiträden. Vi har också två samordnare, en planerare, fyra lokalvårdare och en arbetsledare. Vi tar även in praktikanter.

Vi har som mål att alla ska ha genomfört utbildningarna Demens ABC, Demens ABC plus och ha en grundutbildning inom munhälsa.

Vi har lokalvårdare som utför städning så våra vårdbiträden och undersköterskor kan ägna sig att ta hand om våra boende.

Särskild kompetens inom fler vårdområden
Vi har medarbetare med särskild kompetens inom områden som sårvård, palliativ omvårdnad, rehabilitering, inkontinens och aktiviteter.

Språk

Svenska, Engelska, Finska

Telefonnummer

0223-442 20 / 0223-440 00

Kontaktpersoner

Enhetschef, Monica Cedergren
0223-442 20
Biträdande enhetschef, Eva Olsson
0223-443 42

Gatuadress

Myrbovägen 4

Postnummer

737 45

Postort

Fagersta

Vill du bo här?

Om du är intresserad av att flytta till Malmen ska du kontakta en biståndshandläggare på kommunen och ansöka om en plats. Telefonnummer till Fagersta kommuns växel är: 0223-440 00

Senast ändrad: 2020-11-18

Scrolla upp