Länk till startsidan för Fagersta

Fagersta.se

Öppna mobilmenyn

Vi vädjar återigen till anhöriga om att fortsätta följa våra
besöksrekommendationer

2021-12-08

Covid-19 pandemin pågår och tar återigen ny fart i samhället med nya virusvarianter. Vi vill att ni hjälper oss att värna om våra mest sköra äldre, då pandemin inte är över!

Äldre kvinna (100 år) i uppehållsrum på äldreboende Äldre kvinna (100 Ã¥r) i uppehÃ¥llsrum pÃ¥ äldreboende Äldre kvinna (100 år) i uppehållsrum på äldreboende

Samhället har under pandemin haft många restriktioner, en del togs bort den 29 september men kan nu återigen komma att succesivt återinföras utifrån ökad samhällsmitta.

Vi vädjar därför, med stöd av Västmanlands smittskyddsläkare Jan Smedjegård, till anhöriga att fortsätta följa våra besöksrekommendationer inom äldreomsorgen. Anledningen till det är att värna om våra mest sköra äldre då pandemin inte är över.

Med anledning av fortsatt försiktighet för både boende och personal så vädjar vi till besökare att:

  • Komma max två personer per besök
  • I första hand besöka sin anhörig/närstående utomhus
  • I andra hand besöka sin anhörig/närstående i dennes lägenhet

Tänk på att ha god handhygien innan och efter besöket. Håll avstånd till andra boende och personal samt använd munskydd eller visir under hela besöket. Handsprit, munskydd och visir finns tillgängligt innanför entrédörrarna.

Vi ber att du som besökare inte uppehåller dig i våra gemensamhetsutrymmen mer än till och från lägenhet/rum eller uteplats.

För att undvika smittspridning är det viktigt att du inte besöker våra boenden om du känner dig det minsta sjuk eller om du har träffat en covid-19 smittad person de senaste 14 dagarna. Får du som besökare besked om att covid-19 smitta kan ha funnits med vid besöket ber vi dig att kontakta avdelningen direkt.

Besök på Malmen, Solliden, Nybo, korttidsenhet avdelning Bryggan och Visiten

Om du vill göra ett besök vänligen kontakta personalen via telefon på den avdelning som du ska besöka. Är det många besökare i verksamheten så vädjar vi till dig att komma vid en senare tidpunkt och vi önskar att besök sker mellan klockan 13.00-17.00. Vid besöket möter personal upp dig i entrén.

Besök på Stolpvreten

Besökare på Stolpvreten behöver ej kontakta personal inför besöket men behöver ändå följa rekommendationer enligt ovan.

Vid konstaterad covid-19 smitta

Om det skulle bli en konstaterad smitta i verksamheten stänger vi tillfälligt för besök och går ut med en stark vädjan om att ej genomföra besök i berörd verksamhet under tiden som smittspårning pågår. Detta för att förhindra smittspridning.