Länk till startsidan för Fagersta

Fagersta.se

Öppna mobilmenyn

Välkommen på ett digitalt samtal om unga och alkohol

2021-04-15

Nu går vi mot ljusare tider vilket är underbart! Men vår och sommar är också perioder då risken är stor att många unga provar alkohol för första gången, och dricker mer alkohol än andra perioder under året.

Ungdomar som dricker alkohol.

Därför bjuder vi in till ett digitalt samtal om unga och alkohol. Du kommer att få information om hur kommun och polis arbetar med dessa frågor, samt råd om hur du som vårdnadshavare kan agera och vart du kan vända dig för att få stöd och hjälp. Det finns även möjlighet att ställa frågor under träffen. Samtalet livesänds via Fagersta kommuns sida på Facebook och du kommer att kunna ställa frågor genom att kommentera livesändningen.

Medverkande på livesändningen är representanter från kommunens öppenvård och polisen.

Valborgsmässoafton är den första stora riskhelgen på året som blir en alkoholdebut för många ungdomar. De andra är skolavslutningen och det stundande sommarlovet. Vid dessa tillfällen är risken för att unga ska dricka alkohol högre än vanligt. Allt fler ungdomar vänder sig till sina vårdnadshavare för att prata om frågor som är viktiga för dem. Tillitsfulla familjerelationer har en oerhört hög skyddsfaktor för unga. Ni är jätteviktiga och vi vill ge er stöd att hantera frågor som rör alkohol och unga.

Varmt välkomna!

Tisdagen den 27 april klockan 19.00 - 20.00

Digitalt samtal om unga och alkohol

Har du frågor och funderingar kontakta
annika.hedberg.roth@fagersta.se
0223-440 64