Länk till startsidan för Fagersta

Fagersta.se

Öppna mobilmenyn

Lediga tjänster

Som arbetsgivare vill vi att du som arbetar hos oss ska trivas och utvecklas och känna dig stolt över att ha ett jobb som gör skillnad i människors vardag.

Vi söker sommarvikarier till vård och omsorg

Arbetsform

Anställningsform: Sommarjobb/Säsongsanställning

Anställningens omfattning: Heltid/Deltid

Tillträde: Enligt överenskommelse

Löneform: Timavlönad

Antal lediga befattningar: 100

Sysselsättningsgrad: Timavlönad

Ort: Fagersta

Län: Västmanlands län

Land: Sverige

Referensnummer: 2022/222

Fackliga företrädare

Kontaktperson(er)

Sista ansökningsdatum:

2023-03-31

Ansök nu

Socialförvaltningen, Vård och omsorg, Sommarjobb inom Vård och omsorg

Fagersta ligger i norra Västmanland. Kommunen har en god utveckling och ekonomi, bland annat tack vare en omfattande samverkan med närliggande kommuner. Det geografiska läget är mycket bra med närhet till ett stort befolkningsområde. I kommunen är vi idag cirka 13 300 invånare.

Välkommen till ett meningsfullt arbete och en arbetsplats där vi samarbetar för dem vi är till för utifrån kommunens gemensamma värdegrund; samarbete, trygghet, ansvar, respekt - STAR.

 

Om arbetsplatsen – det här är vi!

Vill du göra skillnad i människors vardag? Då behöver vi dig inom funktionshinderområdet i sommar!
Som sommarvikarie hos oss kommer du att delta i ett av de viktigaste arbeten som finns, att hjälpa andra människor.

Ditt uppdrag

Arbetet innebär ett stort ansvar där du möter, stödjer, hjälper samt vårdar människor som har behov av detta på olika sätt.

LSS-boende: Vi har flera LSS-boenden i kommunen. Här arbetar du nära tillsammans med andra kollegor och ger stöd åt våra stödanvändare inom personkrets 1-3.

Korttidsboende LSS: Vår verksamhet för våra minsta stödanvändare. Här arbetar du med barn tillhörande personkrets 1-2 och ger stöd utifrån individens behov.

Boendestöd: Här arbetar du uppsökande mot stödanvändare i eget boende. Du behöver vara självständig samt ha hög social förmåga. B-körkort är ett krav.

Socialpsykiatri: I Fagersta har vi två verksamheter för stödanvändare tillhörande socialpsykiatrin. Här arbetar du nära tillsammans med andra kollegor och ger stöd utifrån individens behov.

Bemanningspool: Det här är vår mest omväxlande och varierande verksamhet. Bemanningspoolen arbetar i samtliga verksamheter inom vård och omsorg. B-körkort är ett krav.

Daglig verksamhet: Det här är vår dagliga verksamhet för stödanvändare inom funktionshinderområdet. Verksamheten bedrivs på dagtid och vikariebehovet här är inte lika stort som i våra andra verksamheter.

Stödboendet: Vår verksamhet för missbruksvård. Här behöver du ha en stor personlig mognad samt kunna arbeta ensam längre stunder. B-körkort är ett krav.

Personlig assistans: Som personlig assistent arbetar du hemma hos stödanvändaren och ger stöd utifrån individens behov. Du behöver kunna arbeta självständigt samt ha en personlig mognad.

Arbetet inom samtliga verksamheter utgår från genomförandeplaner upprättade enligt IBIC: Individens Behov I Centrum.
Dokumentation, medicin delegation samt andra administrativa uppgifter ingår.


Dina kvalifikationer och meriter

Det är meriterande om du är utbildad stödassistent eller motsvarande samt har arbetat med liknande arbetsuppgifter tidigare.

Som person är du ansvarstagande samt serviceinriktad. Du har ett genuint intresse för andra människor.

För arbete inom vård och omsorg är det viktigt att du behärskar det svenska språket i tal och skrift. Vi tillämpar språktest innan anställning.

Inom vård och omsorg kommer du som har gått vidare i rekryteringsprocessen att få ta del av ett introduktionspaket som innehåller webbutbildning, metodövningar såsom förflyttningsteknik, basala hygienrutiner samt information om förhållningsregler inom Fagersta kommun. Du kommer även att erbjudas introduktionsdagar i den verksamhet som det är tänkt att du ska arbeta inom.

Vi söker följande egenskaper hos dig:
Personlig mognad
Självständighet
Initiativtagande
Flexibel
Tydlig

För anställning krävs uppvisande av utdrag från Polisens belastningsregister.

Vi eftersträvar en god åldersspridning och ser positivt på sökande ur alla åldrar. Vi strävar även efter att vara en arbetsplats som speglar samhällets mångfald.

Vi har gjort våra val av annonskanaler och vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.