SÖK PÅ SIDAN

Kontakta fagersta kommun

Postadress:
Fagersta kommun
737 80 Fagersta

Telefon:

0223-440 00

Fax:

0223-171 01

Öppettider:

7.30-12.00 och 13.00-16.00

Besök oss:

Norbergsvägen 19 
737 80 ­Fagersta

Kultur


Fagersta har ett rikt förenings- och kulturliv med ett varierat utbud av aktiviteter såsom regelbundna föreställningar, konserter och annan programverksamhet.

De största kulturföreningarna är amatörteaterföreningen Norrby teater och Fagersta-Västanfors hembygdsförening. Hembygdsgården är idag ett upplevelsecentrum för alla åldrar, en naturlig samlingsplats vid årets stora högtider såsom jul, nationaldagen och midsommar.

I kommunen finns också flera musik- och dansföreningar med allt från folkmusik och klassisk musik till jazz till rock. Engelsbergs konstgille arrangerar varje år en utställning i Ängelsbergs skulpturpark. Tack vare Fagersta teaterförening kommer olika professionella teatergrupper till Fagersta.
I Folkets Hus ligger Fagerstas biograf.

Ta gärna kontakt med föreningarna om du vill veta mer eller bli medlem.

Staden har en rocktradition som genererat flera rockband – den världsberömda gruppen The HIVES som gör bejublade överfulla konserter ute i världen kommer härifrån.

Fagersta har en lång industrihistoria som har efterlämnat flera spännande kulturmiljöer. Det finns inte mindre än fem byggnadsminnen, varav ett – Engelsbergs bruk – dessutom är upptaget på UNESCO:s världsarvslista. Miljöerna är delvis öppna för allmänheten i samband med guidade visningar och på museerna anordnas regelbundet programverksamhet. Du kan också promenera eller cykla utmed Strömsholms kanal, vandra längs Bruksleden eller uppleva unika miljöer i Trummelsberg.

Visste du förresten att ett besök i Fagersta kan sluta på Andra Sidan? Kontakta Fagersta Turism om du vill veta mera.

I kommunen finns också en kulturskola som undervisar i ämnena musik, bild och dans. På biblioteket i Fagersta kan du låna böcker, läsa tidningar och söka information, låna datorer och få tillgång till internet. Klicka dig fram i menyn till höger på hemsidan, så hittar du mer information.

Fagersta kommuns kulturplan: se länk nedan

Varmt välkommen att ta del av kultur, fritid och turism i Fagersta kommun.

Senast ändrad: 2016-05-24

Scrolla upp