Länk till startsidan för Fagersta

Fagersta.se

Öppna mobilmenyn

Utmanande fjällresa

2022-02-24

Elever från barn- och fritidsprogrammet, BF19, har varit i fjällen som en del av utbildningen och kursen naturguidning. Vädret hade kunnat vara bättre, men eleverna har verkligen kämpat och stöttat varandra och alla har klarat en stor utmaning.

Personer med ryggsäckar vid fjällen och vattendrag

För dem som läser barn- och fritidsprogrammet på Brinellskolan ingår kursen naturguidning som ger eleverna möjlighet att vara ute i naturen med upplevelser som ger härliga minnen för livet. Nyligen var klassen BF19 i fjällen och en del tog sig även upp på Helagstoppen som är Jämtland/Härjedalens högsta bergstopp som reser sig 1 796 meter över havet.

- Även om väderförutsättningarna hade kunnat vara bättre så har hela klassen kämpat på och stöttat varandra. Alla har verkligen klarat av en stor utmaning på olika sätt och vis, berättar lärare Matilda Sjöberg.

BF-eleverna får under studietiden även uppleva vinterfjällutbildning i Sälen med längd- och alpinåkning. De får även paddla kanot och vandra. I övrigt är det inriktning pedagogiskt arbete som Brinellskolan erbjuder och det ger dig som elev kunskaper för att arbeta med människor i olika åldrar men i huvudsak barn och ungdom. För att inte tala om personlig utveckling!