Länk till startsidan för Fagersta

Fagersta.se

Öppna mobilmenyn
Studier under vatten med kikare Tjärnö

Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet är den bredaste utbildningen inom gymnasieskolan och ger dig alla möjligheter inför framtiden!

Naturvetenskapsprogrammet passar dig som är nyfiken, tycker om att studera och som vill utveckla ett vetenskapligt förhållningssätt – det vill säga att lära sig se samband inom och mellan olika ämnen och mellan teori och verklighet.

Inriktning: Naturvetenskap

Inriktningen naturvetenskap lär dig grunderna i matematik, fysik, kemi och biologi och du får genomföra intressanta laborationer och projekt med moderna arbetsformer i en stimulerande miljö.

Inriktning: Samhälle

Är du intresserad av både naturvetenskapliga ämnen och samhällsfrågor? Då kan denna inriktning matcha dina intressen samt ge dig en bred bas för vidare studier på högskola eller universitet. Naturvetenskapen är basen på programmet men du kommer även att få läsa Geografi och Samhällskunskap.

Framtid

Naturvetenskapsprogrammet är den bredaste gymnasieutbildningen och ger dig möjlighet att söka nästan vilken högskoleutbildning som helst. Du kan bland annat läsa vidare till läkare, civilingenjör, arkitekt eller forskare, men också som journalist eller lärare. Med en naturvetenskaplig utbildning på högskolenivå har du också stora möjligheter att arbeta utomlands.

Kontakt

Välkomna till oss på Naturvetenskapsprogrammet

Ring Armin, Marit och Karin på 0223-443 59