Länk till startsidan för Fagersta

Fagersta.se

Öppna mobilmenyn
Utegym vid sjö

Barn- och fritidsprogrammet

Barn- och fritidsprogrammet är inte bara en utbildning, utan ett helt äventyr!

Vill du jobba med människor? Vill du läsa vidare? Vågar du utveckla dig själv?

Barn- och fritidsprogrammet ger dig kunskaper för att arbeta med människor i olika åldrar, i huvudsak barn och ungdom. Efter tre år här hos oss kommer du vara bra på att se, förstå och leda/utveckla andra människor och även dig själv.

Barn- och fritidsprogrammet i Fagersta är inte bara en utbildning utan ett helt äventyr!

Inriktning: Pedagogiskt arbete

Inriktningen pedagogiskt arbete är för dig som vill jobba inom förskolan eller skolan. Du får kunskaper om barns och ungas behov, hur de lär och utvecklas samt vad de är intresserade av. Du får även träna dig i att leda olika aktiviteter och verksamheter.

Efter avslutade studier med godkänd examen så är du barnskötare och elevassistent - vilket tack vare efterfrågan ger stora möjligheter till jobb!

Arbetsplatsförlagt lärande APL

Det vi läser om i skolan får du praktisera under de 15 APL-veckor som du gör inom förskolan och skolan. Du har totalt fyra stycken APL-perioder och praktiken är i år 2 och 3.

Naturguidning

Inom programmet ingår kursen Naturguidning där du får möjlighet att vara ute i naturen med upplevelser som ger härliga minnen för livet! Vad sägs om kanot, längdskidåkning, vandring, vinterfjällutbildning i Sälen med längd- och alpinåkning samt sommarfjällsutbildning i Jämtland/Härjedalen med vandring och övernattning i fjällen.

Framtid

Efter studenten kan du gå direkt ut i arbetslivet. Du kan också få högskolebehörighet och studera vidare. Högskoleutbildningar som många från Barn- och fritid valt är: behandlingsassistent, förskollärare, lärare, polis, socionom eller andra utbildningar där mötet med människan står i centrum.

Kontakt

Välkomna till oss på Barn- och fritidsprogrammet

Ring Gunnar, Lena, Anna och Ann-Christine på 0223-440 02.

Gunnar når du även på 076-723 53 13.