SÖK PÅ SIDAN

Kontakta fagersta kommun

Postadress:
Fagersta kommun
737 80 Fagersta

Telefon:

0223-440 00

Fax:

0223-171 01

Öppettider:

7.30-12.00 och 13.00-16.00

Besök oss:

Norbergsvägen 19 
737 80 ­Fagersta

Granngården

Telefonnummer: 0223-444 67

Förskolan Svea är en avdelning för barn 1-5 år.

Under Sveasalongen i Västanfors på nedre plan ligger Förskolan Solängens avdelning Granngården som är en avdelning för barn mellan 3–5 år. Förskoleavdelningen är placerad i stora ljusa lokaler.


Telefonnnummer: 0223-444 67
Rektor: Eva Johansson    Telefonnummer: 0223-443 03

Kontaktpolitiker: Christer Borg (SD), Jan Johansson (M)


På förskoleavdelningen Granngården vill vi ha en trygg och positiv miljö för barnen att utvecklas i. Vi är närvarande pedagoger som brinner för att skapa en rolig och stimulerande verksamhet utifrån barnens önskemål, intressen och behov med utgångspunkt i Förskolans Läroplan. Eftersom vi bara har en avdelning för alla åldrar så upplever vi att vi har en nära kontakt mellan barn, vårdnadshavare och personal. Vi arbetar för att barnen ska utveckla sin empatiska förmåga och sociala kompetens genom att lära av varandra. Vi vill att barnen ska utveckla en positiv självkänsla och ett gott självförtroende till sin egen förmåga.

Vår förskola arbetar med Grön Flagg som är en miljöcertifiering av förskola och skola. Genom ett roligt och spännande arbetssätt vill vi lära barnen att respektera och värna om vår närmiljö för ett hållbart samhälle.

Ett annat arbetssätt som vi fokuserar på är Natur och Teknik för alla "NTA". Genom ett utforskande och reflekterande arbetssätt undersöker vi hur luftens och vattnets egenskaper fungerar genom olika experiment. Barnen får bland annat träna på att ställa olika hypoteser, reflektera över vad som händer och varför. Ett roligt och uppskattat arbetssätt bland barn och personal.

Vi har utevistelse varje dag som vi upplever har positiv påverkan på barnens välbefinnande och hälsa. Utomhus har barnen möjligheter att utveckla exempelvis sin grovmotorik i form av lek och utforskande på vår kuperade gård med olika lekmiljöer eller under våra utflykter till olika platser. Barnen tycker det är roligt att bland annat utforska skogen, olika lekplatser, Simbadet, Hembygsgården eller Biblioteket.

 Här kommer lite bilder över Granngårdens lokaler.

Sveas matrum

Matrummet - Det är här vi äter, har samling, läser sagor och leker. Här finns Pettsons hus där barnen kan leka rollekar och laga mat. Vi har också en teknikhörna med ljusbord.

Sveas lekrum

Här är ett av våra lekrum - Här kan barnen utforska olika kreativa lekar och utmana sin motorik.

Sveas djungelhörna

Vi har också en djungelhörna i lekrummet där barnen kan bygga och konstruera med olika material och leksaker.

Sveas Ateljé

Här är ateljén där det mesta av materialet finns i barnens höjd. Vi har också en hylla som presenterar de vanligaste färgerna.

Sveas bilhörna

Här är våran bilhörna där barnen kan leka ostört.

Senast ändrad: 2020-11-25

Scrolla upp