SÖK PÅ SIDAN

Kontakta fagersta kommun

Postadress:
Fagersta kommun
737 80 Fagersta

Telefon:

0223-440 00

Fax:

0223-171 01

Öppettider:

7.30-12.00 och 13.00-16.00

Besök oss:

Norbergsvägen 19 
737 80 ­Fagersta

Sockerpolicy

Björkbackens sockerpolicy är en del av arbetet med Giftfri Förskola, Sapare och Hållbar utveckling.

Det är viktigt för oss på Björkbacken att värna om barnens hälsa, och som en del av vårt arbete strävar vi efter att minska intaget av socker på förskolan.

Många barn tillbringar hela dagarna hos oss och det är därför viktigt att förskolan stimulerar för goda matvanor samt utvecklar ett kunnigt och kritiskt tänkande som konsumenter.

Vår avsikt är inte förbud, men vårt förhållningssätt syftar till att erbjuda så lite socker som möjligt. Det är t ex inte tillåtet att ta med godis, läsk och nötter till förskolan.

Förskolan är kostnadsfri och barnen behöver inte ha med sig någon förtäring vid t ex utflykter. I sådant fall står förskolan för detta.

I samband med gemensamma högtidsfiranden bjuder personalen ibland på isglass eller popcorn, men vi strävar hela tiden efter att hitta nyttiga och goda alternativ. Vid vintertraditioner äter vi ibland pepparkakor. Barnens födelsedagar uppmärksammas med att t ex äta goda frukter som serveras på kreativa vis. Till våra måltidssmoothies blandar vi yoghurt med olika frukter och bär. Även vid bakning är vi återhållsamma med sockret.

Har vårdnadshavare några förslag på ytterligare spännande mellanmål eller tilltugg, tar vi mer än gärna emot dessa!

Senast ändrad: 2019-01-21

Scrolla upp