SÖK PÅ SIDAN

Kontakta fagersta kommun

Postadress:
Fagersta kommun
737 80 Fagersta

Telefon:

0223-440 00

Fax:

0223-171 01

Öppettider:

7.30-12.00 och 13.00-16.00

Besök oss:

Norbergsvägen 19 
737 80 ­Fagersta

Hur loggar jag in på Lämna/Hämta?

Länk till Lämna/Hämta hittar ni via kommunens hemsida www.fagersta.se eller www.direktfsk.se

Inloggning görs via ert Bank-ID. Om ni inte har Bank-ID idag, be er bank hjälpa er.

Första gången som ni loggar in på Lämna/Hämta behöver ni gå igenom de olika funktionerna, samt ta ställning till ett antal samtycken.

Information inför samtycke:

Nya medier och digital teknik finns som en naturlig del i vår vardag. I vår verksamhet använder vi ibland datorer och digitalkamera.

Barnen/eleverna jobbar med ny informationsteknik både för att lära själva och tillsammans med andra, för att berätta och redovisa samt för att dokumentera och informera.

Vi har som många andra en webbplats (hemsida) på Internet, som kan nås av alla. Här beskrivs kommunens förskolor och verksamhet. Det finns faktauppgifter, vi berättar om aktiviteter och liknande. För att visa vad vi håller på med och hur det ser ut hos oss använder vi ibland bilder där våra barn finns med.

Vi har i uppdrag att sprida information om verksamheten. Det gör vi förutom via webben också i våra sociala medier så som instagram.com/jobba_i_fagersta, facebook.com/fagerstakommun samt twitter @fagerstakommun och i form av presentationsbroschyrer och annan tryckt information.

Bilderna används vanligtvis i den aktuella förskolans information på webbplats eller i verksamhetsberättelser eller liknande. Vissa bilder kan också användas i informationsmaterial för andra delar av Fagersta kommuns verksamhet, på www.fagersta.se eller i våra sociala medier. Bilder är färskvara och alla bilder sparas som längst i tre år och tas därefter bort.

Hur bilder och andra uppgifter om ditt barn får hanteras bestäms bland annat i GDPR. För identifierbara bilder på barn och unga under 16 år krävs samtycke innan bilderna publiceras. Ett samtycke kan när som helst tas tillbaka. Därför behöver vi veta vad som gäller för ditt barn. Att ge eller ta tillbaka ett samtycke gör du när som helst i Lämna/Hämta.

På förskolornas eget Instagram konto visas endast bilder där barnen är oidentifierbara, det vill säga att bilden kan vara tagen långt ifrån, på ryggar, händer, där ansikten är maskerade med mera. Att publicera sådana bilder är tillåtet utan samtycke.

Senast ändrad: 2020-05-18

Scrolla upp