SÖK PÅ SIDAN

Kontakta fagersta kommun

Postadress:
Fagersta kommun
737 80 Fagersta

Telefon:

0223-440 00

Fax:

0223-171 01

Öppettider:

7.30-12.00 och 13.00-16.00

Besök oss:

Norbergsvägen 19 
737 80 ­Fagersta

Kombinera studier och jobb som lärare

Två kvinnor och två män sitter vid ett bord. De pratar, dricker kaffe och har två bärbara datorer på bordet.

Kombinera studier och jobb som lärare

Tillsammans med Högskolan Dalarna och ett tjugotal kommuner i och kring Dalarna har vi inför hösten 2018 tagit fram två unika utbildningsmöjligheter som innebär att du kan utbilda dig till lärare samtidigt som du jobbar hos oss och får lön. Du har dessutom chansen att bli en av de första i landet som tar lärarexamen med unik kompetens, som ger dig ett försprång när du ska ut i arbete.

Grundlärarprogrammet grundskolans årskurs 4-6, med inriktning mot NO/Teknik, 240 högskolepoäng
Programmet vänder sig till dig som vill arbeta som lärare i grundskolans årskurs 4-6 med tillvalet naturorienterade ämnen och teknik. Studietakten är 75 procent, innefattar 240 högskolepoäng och sträcker sig över 5,5 år. Under hela studietiden (kontrakt förnyas årsvis) har du parallellt en läraranställning i Fagersta kommun. Under handlednng av erfarna lärare undervisar du elever i årskurs 4-6.

Arbetsintegrerad KPU (kompletterade pedagogisk utbildning), 90 högskolepoäng
Programmet vänder sig till dig som vill undervisa i grundskolans årskurs 4-9 eller på gymnasiet. Du har goda ämneskunskaper men saknar lärarexamen. Studietakten är 50-75 procent, omfattar 90 högskolepoäng och sträcker sig över 2-3 år. Din högskoleförlagda del genomförs främst som nätbaserad utbildning samt ett antal träffar i Falun. Under hela studietiden (kontrakt förnyas årsvis) har du parallellt en läraranställning i Fagersta kommun. Under handledning av erfarna lärare undervisar du elever i årskurs 4-9 eller på gymnasiet.

Fakta

  • Lönen är minst 18 000 kronor per månad
  • Du kan söka studiestöd från Centrala studiestödsnämnden (CSN)
  • Du är knuten till din lärartjänst i Fagersta kommun under hela studietiden. Lärarkontraktet förnyas en gång per år, under förutsättning att intresset är ömsesidigt
  • Anställningen består av 50 procent arbete på skolan och 50-75 procent arbetsintegrerade studier
  • Efter avslutade studier kan du söka lärarlegitimation och har möjlighet till tillsvidaretjänst i kommunen

I Fagersta kommun lägger vi stor vikt vid det pedagogiska ledarskapet i klassrummet och söker dig som är en tydlig ledare och en vuxen förebild för eleverna. I Fagersta har vi höga ambitioner och vi ska bli en av de främsta skolkommunerna i regionen. Vi behöver dig som vill driva arbetet framåt tillsammans med oss!

Så här ansöker du
Ansökan är uppdelad i två delar, ansökan till högskolan och ansökan till tjänsten/utbildning som lärare i Fagersta kommun.

Ansökan till högskolan är öppen 15 mars - 15 april
På Högskolan Dalarnas webbsida kan du läsa mer om utbildningarna och om hur du går tillväga för att ansöka till högskolan.
Klicka här för att läsa mer om grundlärarprogrammet på Högskolan Dalarnas hemsida

Klicka här för att läsa mer om arbetsintegrerad KPU på Högskolan Dalarnas hemsida

Ansökan till Fagersta kommun är öppen från den 16 april
Läs mer om vad Fagersta kommun erbjuder och förväntar sig av dig på www.fagersta.se/ledigatjanster där du bland annat hittar jobbannonser för båda inriktningarna.

Kontaktperson på Fagersta kommun
Kickie Svensson
Skolchef
E-post: kickie.svensson@fagersta.se

Senast ändrad: 2018-03-27

Scrolla upp