SÖK PÅ SIDAN

Kontakta fagersta kommun

Postadress:
Fagersta kommun
737 80 Fagersta

Telefon:

0223-440 00

Fax:

0223-171 01

Öppettider:

7.30-12.00 och 13.00-16.00

Besök oss:

Norbergsvägen 19 
737 80 ­Fagersta

Snigeln

En snigel med hus

Telefonnummer: 0223-441 63

Snigeln är en singelavdelning som tillhör Prästkragen. På Snigeln går barn från 1-4 år.

På Snigeln vill vi att alla ska trivas. Därför är vi lyhörda för barnen och vårdnadshavarnas åsikter kring verksamheten. Inflytande är viktigt och vi jobbar för att barnen ska kunna styra över sin dag i mångt och mycket och utan att bli avbrutna i sin lek. Vi delar ofta in gruppen och gör olika saker efter barnens önskemål.

Vi erbjuder en mångsidig och varierad verksamhet för alla åldrar såväl inne som ute; antingen på vår gård, i skogen, vid någon lekpark eller i gymnastiksalen på Olsboskolan. Där har våra äldre barn dans varje torsdag med en ledare från kulturskolan.

Titta gärna närmare på vår verksamhet genom vårt Instagramkonto; @forskolansnigeln

 

 

Gymnastiksalen

Vi arbetar med Grön Flagg. Vi startade arbetet hösten 2012 och blev under våren 2013 godkända och den fina gröna flaggan pryder vår gård! Flaggan symboliserar att förskolan jobbar medvetet med hållbar utveckling och mijlöfrågor. Vi har förnyat våra Grön Flagg mål och kommer nu att jobba med: gården, kompostering och vårt "hemliga" projekt. 

Vår maskot Lilla Snigel har just nu en central roll i det pedagogiska arbetet. Den finns med i vår verksamhet och ger oss olika spännande uppdrag.

Lilla Snigeln

Sapere som handlar om att våga smaka och känna på olika grönsaker. Barnen lär sig att uttrycka sin känsla/smak/lukt/ljud/syn på ett naturligt sätt.

Vi försöker komma iväg till badhuset med alla barn minst en gång per termin, ett väldigt uppskattat inslag i verksamheten. Vi går en pedagog med endast två barn för maximal säkerhet i badhuset.

De yngsta barnen som sover middag här på snigeln sover utomhus i vagnar. Barnen ligger på vintern varmt och ombonat nerpackade i dunsovsäckar. Att sova utomhus ger friskare barn som får en mer sammanhängande sovtid.

Vila i vagnar

På Snigeln arbetar:

Therese Olsson, förskollärare
Lena Wallin, barnskötare
Sara Wikström, förskollärare

Senast ändrad: 2018-06-12

Scrolla upp