SÖK PÅ SIDAN

Kontakta fagersta kommun

Postadress:
Fagersta kommun
737 80 Fagersta

Telefon:

0223-440 00

Fax:

0223-171 01

Öppettider:

7.30-12.00 och 13.00-16.00

Besök oss:

Norbergsvägen 19 
737 80 ­Fagersta

Förskolor

Alla kommunala förskolor lyder under avdelningschef Jeanette Behrens. Samtliga förskolor har en förskolechef som ansvarar för verksamheten, namn och telefonnummer finns under respektive förskola.
Förskoleavdelningen består även av en förskolekonsulent samt en administrativ assistent.

I kommunen finns även den enskilda förskolan Linden som bedrivs av Västanfors-Västervåla församling

Förskolor

Björkbacken Risbrovägen 16, 737 44 Fagersta

Förskolan Björkbacken en sommardag.

Förskolan Björkbacken en sommardag.

Björkbacken har fyra avdelningar: Fröet för barn 1–3 år, Kastanjen för barn 1–5 år, Tallen för barn 3–5 år och Kotten 1-5 Förskolan ligger i ett villaområde mitt i Fagersta och har en stor gård med öppna ytor och en liten skog.
På Björkbacken finns även en avdelning för barn som behöver omsorg på obekväm arbetstid. Verksamheten är öppen vid behov och avdelningen heter Nattugglan.

Björksta Olsbovägen 7, 737 44 Fagersta

Förskolan Björkbacken

Förskolan Björksta

Förskolan Björksta har fem avdelningar: Gullvivan och Tussilago för barn 1–3 år samt Barret och Blåsippan för barn 3–4 år och Lejonkulan för 5-åringar. Förskolan har en stor gård med kuperad terräng och nära till skogen vilket ger barnen stora möjligheter till lek och rörelse samt kunskap om naturen och dess växlingar.

Lejonkulan Skolvägen 2, 737 44 Fagersta

Lejonkulan

Avdelningen Lejonkulan

Humlan Stövargränd 7, 737 49 Fagersta

Förskolan Humlan lyser vänligt gul även en grå vårvinterdag!

Humlan har fem avdelningar: Grön- och Gulmåla för barn 1–3 år och Röd- och Blåmåla för 3–5 år, samt Vitmåla för 5-åringar. Förskolan Humlan är en mångkulturell förskola som ligger i norra Fagersta, precis bredvid skogen men har även nära till en stor grusplan där barnen åker skridskor på vintern och leker och spelar fotboll på sommaren.

Vitmåla Norbergsvägen 22, 737 48 Fagersta

Vitmåla

Avdelningen Vitmåla

Prästkragen Prästkragevägen 6, 737 42 Fagersta

Förskolan Prästkragen en sommardag.

Prästkragen en sommardag.

Prästkragen har fem avdelningar: Ekorren och Myran för barn 1–3 år, Räven och Björnen för barn 3–4 år. Förskolan ligger i ett lugnt villaområde mitt i Fagersta och har en stor fin gård med stora öppna ytor och en liten skog med stora möjligheter för barnen att utveckla sin motorik och fantasi. 

Snigeln
Norrbyvägen 12, 737 41 Fagersta

Förskolan Snigeln

Avdelningen Snigeln

En avdelning för barn 1–5 år. Lokalerna är placerade i Olsboskolan. Det är nära till skog och Fagerstahallen

Raketens förskola

Raketen är en mångkulturell förskola som ligger i norra delen av Fagersta. Vi har 3 avdelningar: Månen 1-3 år, Planeten 1-5 år och Stjärnan 3-5 år. Förskolan byggdes 2014. En stor del av vår utemiljö utgörs av skog vilket ger barnen möjlighet att vistas i naturen varje dag.

Förskolan Rosen en vacker sommardag

Förskolan Rosen en vacker sommardag

Rosen har sex avdelningar: Delfinen, Grodan och Sköldpaddan för barn 1–3 år, Sälen, Valen och Hajen för barn 3–5 år. Förskolan ligger i Västanfors. Det finns en stor gård med öppna ytor som är indelad i två avdelningar vilket inbjuder till olika aktiviteter. Det är nära till skogen. Förskolan har en gemensam inriktning mot naturvetenskap och matematik.

Solängen Centralvägen 18, 737 32 Fagersta

Förskolan Solängen en vinterdag

Förskolan Solängen en sommardag

Solängen har fyra avdelningar: Granngården för barn 5 år, Solen för barn 3–4 år, Svea för barn 1-5 år och Ängen för barn 1–2 år. Förskolan finns centralt i Västanfors i ljusa trivsamma lokaler. Förskolan arbetar Reggio-Emilia-inspirerat och har åldersindelade barngrupper. Pedagogerna arbetar parvis och följer barnen genom hela förskoletiden.

Svea Postvägen 14, 737 32 Fagersta

Avdelningen Svea

Avdelningen Svea

Förskolan Ugglan under försommarens ljusa dagar

Förskolan Ugglan under försommarens ljusa dagar

Ugglan har fyra avdelningar: Norrgården och Sörgården för barn 1–3 år samt Mellangården och Östangården för barn 3–5 år. Förskolan har nyrustade lokaler med två stora lekhallar. Gården är kuperad och utmanar till många olika lekar. Förskolan ligger i ett lugnt villaområde, precis intill Granströms berg och en stor skog. Personalen roterar mellan två avdelningar.

Vilhelmina Sveavägen 12, 737 47 Fagersta

Förskolan Vilhelmina

Förskolan Vilhelmina

Vilhelmina har två avdelningar: Gläntan och Dungen för barn 1-5 år. Förskolan är en mångkulturell förskola som ligger centralt med tillgång till den stora lekplatsen i Vilhelminaparken. Förskolan har ett medvetet, pedagogiskt och temainriktat arbetssätt där självständighet alltid står i fokus.


Senast ändrad: 2018-07-03

Scrolla upp